Առաջադրանքներ․

1)Գրեք բազմանդամի տեսքով․

a+3c և 5ab-2b-ի տարբերությունը:

(a+3c) — (5ab-2b)=a+3c-5ab+2b

4a+c-ի և 2ab+3b-ի ու 4m-n-ի գումարի գումարը:

(4a+c)+ (2ab+3b)+ (4m-n)=4a+c+2ab+3b+4m-n

2)Պարզեցրեք արտահայտությունը․

7a+(2a+3b)=7a+2a+3b=9a +3b

(5x+7a)+4a=5x+7a+4a

(3x-6y)-4x=3x+6y-4x

3m-(5n+2m)=3m-5n+2m

3)Ձևափոխեք կատարյալ տեսքի բազմանդամի․

5a-(a+1)=

2a-(7a+5)=

a+(a+1)=

a+b+(a-b)=

4)Գտեք տրված բազմանդամների գումար հանդիսացող բազմանդամը․

3a և (2a+b)

(3-2a) և (-5a-7)

Լրացուցիչ աշխատանք (տանը)․

1)a+3c և 5ab-2b-ի գումարը:

4a+c-ի և 2ab+3b-ի ու 4m-n-ի գումարի տարբերությունը:

2)Պարզեցրեք արտահայտությունը․

9x+(2y-5x)=

(5x-7a)+5a=

(2a+5b)-7b=

6p-(5p-3a)=

3)Ձևափոխեք կատարյալ տեսքի բազմանդամի․

x-(6x-5)=

7-4x+(2x-1)=

(x-1)+6=

(x-y)+(x-y)=

4)Գտեք տրված բազմանդամների գումար հանդիսացող բազմանդամը․

7x և (2-3x)

(3x-y) և (-2x+4y)

Թողնել պատասխան

Ձեր էլ-փոստի հասցեն չի հրատարակվելու։ Պարտադիր դաշտերը նշված են *-ով